Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Páratlan lesz a Liget

Liget Budapest Projekt Puczkó László

A Liget Budapest projekt összetettsége és egyedisége miatt megerősíti Budapest már meglévő pozícióit, illetve újradefiniálja a várost az európai kulturális-szabadidős piacon. Mindez azzal jár majd, hogy egyrészt érdemes lesz azoknak is visszatérni, akik már korábban jártak itt, de a fejlesztés eredményeit még nem látták, illetve olyanok számára is vonzóvá válik a város, akik számára eddig esetleg ez még nem volt egyértelmű - monda Puczkó László turisztikai szakértő, a Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus és Szabadidő Tudásközpontjának vezetője, a Xellum Kft igazgatója.

Tovább


Bekukkantottunk a Szépművészeti felújítására

Liget Budapest Projekt Szépművészeti Múzeum

Több mint egy éve zárt be az ország leglátogatottabb múzeuma, hogy a Liget Projektnek köszönhetően 2018 tavaszán felújítva, modernizálva, új kiállítóterekkel gazdagodva és új állandó kiállítással nyissa meg kapuit a látogatók előtt. A múzeumi épület az évtized végére a minden elemében megújult Városliget egyik ékköve lesz. Megnéztük, hogy állnak a munkálatok, és rengeteg érdekes képet hoztunk Nektek.

Tovább


A liget fűje mindig zöldebb

Liget Budapest Projekt

A franciaországi foci EB pályáival vetekedő új gyepszőnyeggel szépült meg a Vajdahunyad Vára előtti park rész. Ahogy azt a korábbi bejegyzésünkben is említettük, már az idei évben 400 millió forintos keret áll rendelkezésre a Városliget karbantartására, ápolására, a hosszútávú fenntarthatóság érdekében.

Tovább


Megy a gőzös

Liget Budapest Projekt Közlekedési Múzeum Városliget 424-es gőzmozdony

A hosszú, munkával teli évek után szabadságra ment a Közlekedési Múzeum egyik legidősebb munkatársa, a legendás első 424-es típusú gőzmozdony. Hogy a kikapcsolódása valóban pihentető legyen, arról a Vasúttörténeti Park munkatársai fognak gondoskodni, amíg otthonát és munkahelyét a Liget Budapest Projekt keretében újjávarázsolják.

Tovább


Liget Projekt - Nem vészes a VÉSZ

Tegnap elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a Városligeti Építési Szabályzatának (VÉSZ) módosítását, amelynek kapcsán csak úgy repkedtek a jelzők: "tovább szürkül a liget", "elvurstlizálódik a park" stb. Szerencsére szó sincs ilyen drasztikus dolgokról, pusztán csak arról, hogy Európa egyik első közparkját csak úgy lehet megújítani, ha annak szabályozását a lehető legkörültekintőbben meghatározzák. Ez történt tegnap is.

VÉSZ Liget Budapest Projekt

Tovább


Kontakt

Kövess minket