Az elmúlt időszakban két közvélemény kutatás is napvilágot látott a Városliget megújításával kapcsolatban, amelyekből első olvasatra az derülhet ki, hogy a budapestiek nem feltétlenül értenek egyet a park rendbetételével és annak módjával. Érdemes azonban egy picit mélyebbre ásni. Ami közös ezekben a felmérésekben, hogy a kérdések nem veszik figyelembe a Liget Budapest projekt tartalmi elemeit, leegyszerűsítőek és sugallóak, így a válaszadók gyakorlatilag nem a projekt elképzeléseiről döntenek. 

Jó példa erre az Ipsos Zrt. ezév januári mérése, amelyre a mai napig sokan hivatkoznak. 

„A VÁROSLIGETBEN NE LÉTESÍTSENEK ÚJ ÉPÍTMÉNYEKET, KIZÁRÓLAG A MEGLÉVŐ LEROMLOTT ZÖLDFELÜLETEKET, JÁTSZÓTEREKET, SPORTTERÜLETEKET, SÉTÁNYOKAT ÚJÍTSÁK FEL”  

Ezzel az állítással, ha válaszadó nincs tisztában a projekt alapvető elemeivel, könnyű egyetérteni. Azonban látni kell, hogy a Városligetben új építmény egyedül a Néprajzi Múzeum és a Városligeti Színház lesz, de azok is az 56-osok terén zsúfolt, lebetonozott parkolók helyén jönnek létre. A Nemzeti Galéria, a Zene Háza, illetve a Közlekedési Múzeum új intézményei pedig a már meglévő, lepusztult, romos épületek helyére kerülnek. Tehát a park zöldfelülete nem csorbul, sőt, a feleslegesen lebetonozott területek feltörésével és nyertes tájépítészeti koncepció megvalósításával bővül és fenntartható módon megújul a park zöldfelülete. Ha úgy szólt volna a kérdés, hogy  

„A VÁROSLIGETBEN ÚJ ÉPÍTMÉNYEK CSAK A MEGLÉVŐ ROMOS, LEPUSZTULT ÉPÜLETEK, VAGY LEBETONOZOTT PARKOLÓK HELYÉRE KERÜLJENEK, ÉS EZEK MELETT A MEGLÉVŐ LEROMLOTT ZÖLDFELÜLETEKET, JÁTSZÓTEREKET, SPORTTERÜLETEKET, SÉTÁNYOKAT ÚJÍTSÁK FEL„ 

minden bizonnyal a többség egyetértett volna vele. És ugye erről szól a Liget Projekt.

Alátámasztja mindezt a Városliget Zrt. megbízásából készített friss, szintén az Ipsos által jegyzett kutatás, amelyen arra voltunk kíváncsiak, hogy akkor mit gondolnak az alanyok a Városliget megújításáról, ha egy személyes interjú során bemutatják nekik terveket is. A reprezentatív felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 69 százaléka egyetértett azzal, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe, ha közben a park zöldfelületét is fejlesztik, és annak nagyságát növelik. 

Ezek alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a budapestiek minél többet tudnak a Városligetet megújító Liget Budapest projektről, annál inkább támogatják azt.