A liget fűje mindig zöldebb

Liget Budapest Projekt

A franciaországi foci EB pályáival vetekedő új gyepszőnyeggel szépült meg a Vajdahunyad Vára előtti park rész. Ahogy azt a korábbi bejegyzésünkben is említettük, már az idei évben 400 millió forintos keret áll rendelkezésre a Városliget karbantartására, ápolására, a hosszútávú fenntarthatóság érdekében.

Megy a gőzös

Liget Budapest Projekt Közlekedési Múzeum Városliget 424-es gőzmozdony

A hosszú, munkával teli évek után szabadságra ment a Közlekedési Múzeum egyik legidősebb munkatársa, a legendás első 424-es típusú gőzmozdony. Hogy a kikapcsolódása valóban pihentető legyen, arról a Vasúttörténeti Park munkatársai fognak gondoskodni, amíg otthonát és munkahelyét a Liget Budapest Projekt keretében újjávarázsolják.

Liget Projekt - Nem vészes a VÉSZ

Tegnap elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a Városligeti Építési Szabályzatának (VÉSZ) módosítását, amelynek kapcsán csak úgy repkedtek a jelzők: "tovább szürkül a liget", "elvurstlizálódik a park" stb. Szerencsére szó sincs ilyen drasztikus dolgokról, pusztán csak arról, hogy Európa egyik első közparkját csak úgy lehet megújítani, ha annak szabályozását a lehető legkörültekintőbben meghatározzák. Ez történt tegnap is.

VÉSZ Liget Budapest Projekt

Világszínvonalú lesz az új Városliget

Büszke a tájépítész szakmára Mőcsényi Mihály Kossuth-díjas tájépítész, a bíráló bizottság társelnöke a Liget megújítására kiírt parkrehabilitációs pályázat eredményeinek ismeretében. A 97 éves szakember szerint világszínvonalú pályaművek születtek, a győztes terv pedig a Városliget megálmodójának, Heinrich Nebbien eredeti elképzeléseinek szellemében született, ugyanis a cél az volt, hogy olyan funkciót találjanak a parknak, amely magában hordozza a fenntartás színvonalas lehetőségét, és azt a szolgálatot, hogy a város lakossága örömmel látogassa azt és ott jól érezze magát. A hazai tájépítész szakma atyja a kritikusoknak azt üzeni, hogy a hosszú évtizedek óta pusztuló Városligetet csak az épületekkel együtt, egy új funkciót keresve érdemes megújítani.

Mőcsényi Mihály Liget Budapest Projekt Magyar Tájépítészet

Mi már tudjuk mit csinálsz szombaton!

bringás piac - Liget kerékpártároló tesztelés - felújító műhelyek - Riddim Colony - design tombola - Bringológia - jövőlátó fotózás - napsütés - Zagar - fűben ülés - ezek várnak Rád szombaton, ha kilátogatsz a Városligetbe. Gyere!